Her Ses Bir Nefes

Kadın sorunlarına karşı

60 ünlü kadın, tek ses tek nefes oldu...

Polisan Kansai Boya'nın katkılarıyla ilk kez gerçekleştirilen Her Ses Bir Nefes adlı sosyal sorumluluk projesi, mesleklerinde başarıları ve güçlü duruşlarıyla takdir kazanmış 60 ünlü kadını bir araya getirdi. Tüm Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlayan fotoğraf çalışmasında her sanatçı iki farklı konsept için poz verdi. İlk konseptte yüzlerini stretch filmle kapatan sanatçılar susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelerken ikinci konseptte sessiz çığlıklarıyla tek nefes oldular.

60 ünlü kadın, çekilen bu fotoğraflarını şahsi sosyal medya hesaplarından da yayınladılar ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet, ekonomik bağımlılık gibi konularda mesajlar paylaşarak kamuoyunda farkındalık yaratılmasına katkıda bulundular.

Tasarımı ve sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsiciliği’nin teknik destek verdiği projenin fotoğrafları Serhat Hayri (Studio Plus) ve Tayfun Çetinkaya (Bird Office) tarafından çekildi.

İlki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gerçekleştirilen fotoğraf sergisi, Polisan Kansai Boya ve Rönesans Alışveriş Merkezleri'nin (İstanbul Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, İstanbul Optimum Outlet, Ankara Optimum Outlet ve Adana Optimum Outlet) katkılarıyla 3 şehir ve 4 farklı noktada aynı gün, aynı saatte sergilenmeye başlandı. Daha sonrasında Türkiye’nin çeşitli illerinde sergilenmeye devam etti.

"Her Ses Bir Nefes - 1" projesi kapsamında Polisan Kansai Boya tarafından Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın Dayanışma Merkezi Ofisi ve Kadın Sığınakları’nın yenilenme çalışması ve tadilatı yapıldı.

Projeye gönüllü olarak destek veren isimler:
Açelya Akkoyun
Akasya Asiltürkmen
Aslı Omağ
Ayça İnci
Aydan Kaya
Aydilge
Ayşe Ertaş
Ayşen İnci
Bennu Yıldırımlar
Beste Bereket
Betül Arım
Betül Demir
Billur Kalkavan
Birsen Dürülü
Cemre Kemer
Ceren Taçan
Deniz Özerman
Deniz Pulaş
Didem Balçın
Didem İnselel
Didem Soydan
Dilek Yorulmaz
Duygu Yetiş
Ebru Üstüntaş
Ece Gürsel
Ece Uslu
Elif Güvendik
Emel Çölgeçen
Eren Bakıcı
Fatoş Kabasakal
Fulya Zenginer
Goncagül Sunar
Gülçin Şantırcıoğlu
Güneş Emir
İncilay Şahin
İpek Tanrıyar
Lale Cangal
Melis Sökmen
Meltem Sırtıkara
Mine Çayıroğlu
Mine Tugay
Nilbanu Engindeniz
Oya İnci
Özge Borak
Pelin Akil
Pelin Batu
Sacide Taşaner
Sedef İybar
Sevtap Ünal
Sinem Güven
Sumru Yavrucuk
Şebnem Özinal
Şule Erden
Türkü Turan
Yasemin Hadivent
Yasemin Öztürk
Yasemin Yürük
Yeşim Gül
Zeliha Sunal
Zeynep Mansur
Künye

Proje Tasarım - Sanat Yönetmeni: Kenan Bahadır Derre
Fotoğraf: Serhat Hayri / Studio Plus, Tayfun Çetinkaya / Bird Office
Teknik Destek: Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliği